DDB in het nieuws

De activiteiten en producten van Dwalen door Brabant verdienen én krijgen aandacht in de media. Hier tonen we een selectie van deze artikelen.


Laten we naast elkaar herdenken

'Ik ben van na de oorlog en dat wil ik blijven.’ Een poster met deze tekst heeft jaren op m’n studentenkamer gehangen, als een aanklacht tegen alles wat met oorlog en bewapening te maken heeft. Als het aan Miranda van de Mortel ligt, gaan we naast elkaar staan, in plaats van ...

 

Lees het artikel uit het Eindhovens Dagblad »


Speciale legpuzzel met Deurne in de hoofdrol

Hoe is ’t nou? Ofwel: hoe gaat het met je? Een vraag die makkelijk gesteld wordt, maar niet altijd even makkelijk te beantwoorden is. Dat laatste geldt ook voor de legpuzzel Hoe is ’t nou … in Deurne die nu te koop is.

 

Lees het artikel uit het Weekblad voor Deurne »

Artikel legpuzzel Hoe is 't nou in Deurne?

Puzzel van Tilburg: ‘We krijgen een steeds mooiere stad’

Geboren Tilburgers lijken minder trots te zijn op Kruikenstad dan Tilburgers die hier naartoe verhuisden. En het zou mooi zijn als ze dat wél worden, want het is een prachtige stad geworden. De Tilburg-puzzel laat mensen anders naar de stad kijken.

 

Lees meer »

interview met Indebuurt Tilburg

Nieuw: Tilburgse legpuzzel ‘Hoe is ’t nou?’

Hoe is ’t nou? Ofwel: hoe gaat het met je? Een vraag die makkelijk gesteld wordt, maar niet altijd even makkelijk te beantwoorden is. Dat laatste geldt ook voor de legpuzzels van ‘Hoe is ’t nou?’. De legpuzzel van iconische stadsbeelden is een uitdaging voor elke puzzelaar!

 

Lees meer »

Artikel legpuzzel Hoe is 't nou in Tilburg?

Dwalend de Tilburgse wijk Sint Anna verkennen

 Veel reisgidsen worden verkocht als boek. Tegenwoordig komt daar steeds vaker de app-variant bij, maar de kaartenset kwamen we nog niet vaak tegen. En waarom ook niet? Deze vorm biedt de mogelijkheid om op verschillende manier een gebied te verkennen ...

 

Lees het artikel uit InBrabant »

Artikel kaartenset in InBrabant

Als je het verhaal achter een gebouw kent ...

... gaat het meer leven. Het verleden en het heden komen samen in deze kaartenset over Sint Anna. De Tilburgse wijk verkennen aan de (spreekwoordelijke) hand van Miranda van de Mortel kan ook thuis vanuit je stoel.

 

Lees het artikel uit het Brabants Dagblad »

artikel kaartenset in het Brabants Dagblad

Dwalend door heden en verleden in de wijk Sint Anna

Miranda van de Mortel heeft door middel van kaartjes een wandelroute uitgestippeld door Sint Anna. Door het gebruik van oude foto’s wil ze alle wandelaars actief betrekken bij de wijk. Door haar passie voor geschiedenis en een familiedag in het verschiet ...

 

Lees meer »

interview over de kaartenset met Omroep Tilburg

We hebben mensen gelukkig gemaakt

'Wie weet nog wie dit zijn', vroeg Jan van de Mortel zich enkele jaren geleden af toen hij weer eens bij het oorlogsmonument aan de Hanenbergweg in Deurne-Zeilberg kwam. Die vraag leidde tot een boek, dat op 4 mei 2008, de dag van de jaarlijkse dodenherdenking, uitkwam.

 

Lees het artikel uit het Eindhovens Dagblad »

artikel over In stilte herdenken in het Eindhovens Dagblad