Activiteiten

Dwalen door Brabant zet zich op verschillende manieren in om Brabants erfgoed interessant te maken voor een breed publiek. Onder andere via 'die andere' site www.dwalendoorbrabant.nl, waarop regelmatig nieuwe levenspaden verschijnen.


Site dwalendoorbrabant.nl

Verken de rijke geschiedenis van Brabant, in de voetsporen van de personen die deze geschiedenis maakten. Volg hun Brabantse levenspad of kom ze even tegen, dwalend door een van de vele dorpen of steden van Noord-Brabant.

 

Ga naar dwalendoorbrabant.nl »

www.dwalendoorbrabant.nl

Lezingen

Bijzondere mensen die op enig moment in hun leven in (Noord-)Brabant hun thuis vonden. Daar vertellen we graag over! Zo hielden we al eens een lezing over de eerste vrouwelijke medisch specialist van Brabant. En over de man die een van de meest gelezen auteurs van de 18e eeuw was en de natuur dichter bij de mensen bracht: Jan Floris Martinet.


Lezingen in de voetsporen van ...

Ga mee in een estafette-dwaaltocht en bezoek plekken die een belangrijke rol speelden in het leven van (inmiddels overleden) Brabanders. Tijdens de dwaaltocht wordt de directe omgeving bezocht, maar er worden ook andere plekken aangedaan, in Brabant én daarbuiten.

 

Lees meer »

lezingen In de voetsporen van ...

BrabantBlogs

Lees onze BrabantBlogs - ondertitel: Bijdehante blikken op het Brabantse erfgoed - die verschenen op de site Thuis in Brabant. De blogs zijn geschreven in 2012 en 2013, maar de meeste zijn nog steeds actueel.  

 

Ga naar de Brabant Blogs »

Blogs over Brabant

Artikelen over Brabant

Zo nu en dan verschijnen er artikelen van onze hand over Brabantse onderwerpen in papieren en/of digitale media. Een selectie daarvan is te vinden op onze site.

 

Lees meer »

Mijn artikelen over Jan van Amstel in het ED