Artikelen over Brabant

Zo nu en dan verschijnen er artikelen van onze hand over Brabantse onderwerpen in papieren en/of digitale media. Hier tonen we een selectie van deze artikelen.


Bedenker van het totaalvoetbal

Wellicht een leuk WK-weetje: Nederland speelde de meeste WK-finales zonder ooit wereldkampioen te worden. Drie om precies te zijn. Slechts één land verloor vaker de finale, maar won deze ook vier keer: ...

 

Lees meer »


Stilte rond Gemertse zeeheld

Het was in december 2018 400 jaar geleden dat zeekapitein Jan van Amstel ter wereld kwam in Gemert. Hij verdedigde de belangen van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden en moest dit uiteindelijk met de dood bekopen.

 

Lees het artikel uit het ED van 5 december 2018 »


Een Brabander in Staatse dienst

In de Gouden Eeuw speelden onze provincie en haar bewoners geen rol van betekenis. Hoewel? Tenminste één Brabander zou carrière maken bij de Republiek der Verenigde Nederlanden en de Marine zou drie schepen en twee scheepsklassen naar hem vernoemen.

 

Lees het artikel uit het ED van 5 december 2018 »


Wie was Anna Terruwe?

Dwalend over een begraafplaats kan de geschiedenis van een dorp of stad zich in al haar facetten manifesteren. Pompeuze monumenten van rijke families, witte stenen van gesneuvelde soldaten… En soms valt je oog ineens op een relatief onopvallend graf.

 

Lees meer »